BDL Környezetvédelmi Kft.

A fenntartható és megfizethető vízgazdálkodás szolgálatában

Társaságunk az elmúlt évtizedekben nagy mértékben járult hozzá mind a hazai, mind a szomszédos országok vízi környezetének, valamint víziközmű szolgáltatásainak fejlődéséhez. Megbízásaink jelentős részben az újonnan épülő és a meglévő létesítmények hatékony, és költségtakarékos működését szolgálják.
Megbízásaink kiterjednek a lakossági és ipari szennyvízelvezetés és tisztítás, a csapadékvíz-gazdálkodást és komplex víziközmű vagyonértékelés és vagyongazdálkodási szaktanácsadás teljes palettájára.

Az általunk tervezett telepeken

Megtisztított ivóvíz (m3)

Az általunk tervezett telepeken

Megtisztított szennyvíz (m3)

Referenciák - BDL Környezetvédelmi Kft. 

Jelenleg minden ötödik ember nem jut egészséges ivóvízhez. Az ENSZ előrejelzései szerint 2025-re a világ népességének 35%-át fenyegeti majd vízhiány. A termék kiváló példája a szakmai összefogásnak, megoldásközpontú gondolkodásunknak. Büszkék…
Társaságunk a GFT tervezési módszertan fejlesztése érdekében megállapodást egy pilotprojekt keretében elkészítette Aggtelek és Jósvafő települések ivóvíz ellátását valamint Aggtelek település szennyvízelvezetését és –tisztítását biztosító víziközmű-rendszer gördülő fejlesztési tervezésének megalapozó…
A Komárom város víziközmű-szolgáltatását ellátó Komárom-Ács Vízmű Kft. üzemeltető szervezet tulajdonában lévő működtető vagyon értékelését végeztük az alábbiak szerint: a 2011. évi CCIX. számú víziközmű törvénynek megfelelően a víziközmű-szolgáltatáshoz kapcsolódó…
12 db hajdúsági település a Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság megalapításával a jogszabályi előírásoknak megfelelő, a tagtelepülések víziközmű szolgáltatását a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, önállóan, hatékonyan és megfizethető…
Társaságunk a víziközmű törvény hatályba lépését követően 2012-től számos szolgáltató átvilágításában vett részt, többek között az öt regionális vízmű teljes körű átvilágításában. Emellett önállóan település(ek), illetve kisebb régiók víziközmű ellátását…
 • 2019/05/03

  Szerbia vízügyi kihívási az Uniós csatlakozás tükrében

  Fenntartható Vízgazdálkodás Konferencia Belgrádban

 • 2019/04/03

  Üzleti szereplők közös gondolkozása a vízválság megelőzéséről

  A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) március 27-én üzleti fórumot szervezett, melynek központi témája a XXI. századi vízügyi helyzete volt. A magyar GDP 30%-át termelő 87 tagvállalatot tömörítő szervezet üzleti reggelijét vállalatvezetők és szakértők részvételével tartott műhelymunka követte, amelynek célja az volt, hogy konkrét üzleti lépések fogalmazódhassanak meg, melyekkel a vállalatok aktívan tehetnek a vízválság megelőzéséért.

  A BDL Kft., mint BCSDH tagszervezet aktív szerepvállalással kapcsolódik a BCSDH Action 2020 szakmai programjához, melynek idei fókuszában a víz, a vízzel kapcsolatos kihívások, megoldások állnak. Kovács Károly, a BDL ügyvezetője, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) elnöke vezeti azt a vizes munkacsoportot, mely a BCSDH tagvállalatainak képviselőivel közösen gondolkodva célul tűzte ki, hogy megtalálja azokat a közös pontokat, melyek mentén aktív és hatékony lépéseket tehetnek a vállalatvezetők a mindenkit érintő vízügyi kihívások kezelésére.

 • 2019/04/03

  Vietnámi Víz Hét az idei Víz Világnap jegyében

  Vietnámi Víz Hét az idei Víz Világnap jegyében
  Az immár 8. alkalommal megrendezett nemzetközi kiállítás és konferencia sorozat központjában a modern városok, modern vízvédelmi beruházások álltak. Az eseményen a magyar vízipart Kovács Károly, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) elnöke, az Európai Vízügyi Szövetség korábbi elnöke képviselte.

Korábbi hírek >

Esettanulmány

Simontornyai bőrgyár kármentesítése

A gyár közel 150 éves működése során nagy mennyiségű szennyezőanyag került a talajvízbe. Cégünk az előkészítő tanulmányok, engedélyes tervek, helyszíni mérések és laborkísérletek eredményeinek felhasználásával kidolgozott egy komplex vízkezelési eljárást és elkészítette a kiviteli terveket, kiépítette és jelenleg is üzemelteti a rendszert.

Tovább

Legújabb referenciánk

Vietnam, Quang Binh ivóízellátása

A kötöttsegély hitel finanszírozással megvalósult beruházás mintegy 100 000 fő egészséges ivóvízzel történő ellátását tette lehetővé. A Vietnámi Köztársaság területén ez a technológia és rendszer az elsők egyike, ahol a vezetékes ivóvíz közvetlenül fogyasztható!

Tovább

Kapcsolatfelvétel

Kérdezzen minket űrlapunk segítségével!

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Elérhetőségeink

BDL Környezetvédelmi Kft.

1118 Budapest, Rétköz u. 5.

BudaWest Irodaház

 

Telefon: (+36-1)224-0670

Fax: (+36-1)224-0671

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.