BDL Környezetvédelmi Kft.

Minden Zöld, ami fénylik? Minden arany, ami Zöld?

2019/05/23

A „Zöld-ség” ára és annak megtérülése avagy milyen beruházás szintű lehetőségeket rejt az életciklus költség számítás és szemlélet?

Kovács Károly előadása a Greendbrands Akadémián, ahol a résztvevők arra keresték a választ, hogy miért üzlet a fenntarthatóság és hogyan jelenik meg a fenntarthatóság, a felelős működés támogatása a pályázati rendszerekben, illetve, hogy milyen finanszírozási lehetőségek állnak a felelős beruházást végző cégek rendelkezésére.

Kovács Károly előadásában a fenntartható beruházásokról beszélt, bemutatva a gazdasági ösztönzők fontosságát, a fenntarthatóság gazdasági szemléletét és a vizes szakma ezirányú tapasztalatait (életciklusköltség szemlélet, dinamikus költségelemzés, gazdasági tervezés, változatelemzés, kapacitásfejlesztés-tudásmegosztás fontossága). Az előadásokat követő pódiumbeszélgetésen, az aktív és érdeklődő közönség kérdéseire válaszolva, részleteiben is bemutatta az életciklus szemlélet gazdasági szempontból történő indokoltságát (az egyes szervezetek költséghatékonyságának, pénzügyi fenntarthatóságának javítása érdekében), valamint az LCC alkalmazásának fontosságát a komplex fenntarthatóság és a környezeti célkitűzések teljesítése érdekében.

A GREEN BRANDS, együttműködésben a környezet- és klímavédelem, a fenntarthatóság és a piackutatás területén tevékenykedő, szintén független és elismert nemzetközi intézményekkel ökológiailag fenntartható márkákat minősít, és GREEN BRANDS-védjegyet adományoz nekik. Németország és Ausztria után 2018-tól már Magyarországon is működik a szervezet.